Ideální dárek ke Dni matek koupíte u nás za výhodnou cenu

Den matek je jedním ze svátků, který zasahuje do srdce každé rodiny po celém světě, ačkoliv se slaví v různých termínech a zdůrazňuje odlišné kulturní tradice. Představuje totiž ideální příležitost vyjádřit vděčnost a uznání všem matkám za jejich bezmeznou lásku a péči, kterou nám věnují.

Kdy se začal slavit Den matek?

V České republice, stejně jako v mnoha dalších zemích, připadá Den matek na druhou květnovou neděli. Tento den začal být oficiálně slaven v USA na začátku 20. století díky Anně Jarvisové, která chtěla uctít památku své matky a zároveň podpořit myšlenku dne, který by oslavoval všechny matky. Z její iniciativy se tento den rychle rozšířil do mnoha zemí po celém světě a stal se důležitým dnem v kalendáři nejednoho z nás.

Jak slaví tento den ve světě?

Na jiných místech světa má Den matek různé formy a tradice. Například ve Velké Británii se slaví „Mothering Sunday“, který tradičně připadá na čtvrtou neděli v postní době a má kořeny v křesťanské tradici. V Mexiku je Den matek slaven 10. května a je to den plný hudby, jídla a rodinných setkání. A třeba v Thajsku ho oslavují 12. srpna, na narozeniny královny Sirikit, která je považována za matku všech Thajců.

Potěšte slovem, květinou i naším prádlem

Jak tento den oslavovat? Možností je mnoho, od jednoduchého telefonátu či poslání květin, až po organizování rodinného setkání. Pro mnohé je důležité najít také něco speciálního, co by mamince udělalo radost. A proto často přicházíte k nám do VIP prádla, kde najdete široký výběr krásného a kvalitního prádla, které potěší nejen každou maminku. Ať už se jedná o luxusní podprsenky, pohodlné kalhotky, elegantní noční prádlo nebo stylové plavky, máme to pravé pro každou příležitost.

Nepropásněte naši akci ke Dni matek

Speciálně k oslavě Dne matek, máme pro vás připravenou slevu 15% na veškeré nezlevněné zboží a dopravu zdarma pro objednávky nad 1500 Kč. Tato akce je platná od 10. do 12. května, takže máte skvělou příležitost udělat radost nejen svým matkám, ale i sobě. Výběr toho pravého dárku může být někdy výzvou, ale s naší nabídkou prádla si můžete být jistí, že dárek bude nejen krásný, ale i praktický a kvalitní.

Hlavně ale v tento sváteční den, ať už děláte cokoliv, nezapomeňte vyjádřit svou lásku a uznání těm, které si to nejvíce zaslouží – maminkám. Den matek je připomínkou všeho, co pro nás dělají, a příležitostí říci jim, jak moc je máme rádi a vážíme si jich.