První máj –  Svátek práce, oslavy jara i našich slev

Když se řekne 1. máj, mnohým se vybaví obrázky jara, májového stromu a třeba i první lásky. Ale tento den má hlubší kořeny a širší význam, než jen líbánky pod rozkvetlými stromy.

První máj, známý také jako Svátek práce, má bohatou historii a je oslavován po celém světě různými způsoby.

Co je 1. máj a jak se slaví?

Historie 1. máje sahá až do 19. století, kdy se dělníci v Americe a Evropě začali bouřlivě hlásit o lepší pracovní podmínky. To vyvrcholilo v roce 1886, kdy se v Chicagu konaly rozsáhlé stávky a protesty s požadavkem osmihodinové pracovní doby. Tyto události, známé jako Haymarketské povstání, vedly k tomu, že se 1. máj stal symbolem boje za práva dělníků.

V různých částech světa se 1. máj slaví různě. V některých zemích, jako je Rusko nebo Čína, jsou pořádány velké vojenské a občanské přehlídky. A například ve Francii, je tento den spojen s pochody, demonstracemi a oslavami práv pracujících. V České republice tento svátek tradičně spojujeme s oslavami jara a lásky – symbolizované polibkem pod rozkvetlou třešní.

Jak slavíme v ČR?

V České republice má 1. máj dvojí podobu. Na jedné straně je to den, kdy se lidé zastaví a připomenou si důležitost práv dělníků a spravedlivých pracovních podmínek. Na straně druhé je to den plný romantiky. Podle staré české tradice by měl každý políbit svou lásku pod kvetoucím stromem, aby jim láska vydržela po celý rok.

VIP prádlo a oslavy 1. máje

My ve VIP prádle chápeme význam tohoto dne a rozhodli jsme se jej s vámi oslavit speciální akcí. Od 1.5.2024 do proto  3.5.2024 nabízíme exkluzivní slevu 15% na veškeré nezlevněné zboží skladem. Tato akce je naší poctou všem pracujícím a příležitostí pro naše zákazníky doplnit svůj šatník kvalitním prádlem, které jim dodá pocit pohodlí a sebevědomí.

Takže ať už plánujete tento svátek trávit odpočinkem, romantickými procházkami nebo obnovou jarního šatníku, nezapomeňte, že 1. máj je den, kdy oslavujeme práci i lásku současně. U nás vám ale hlavně chceme tento den zpříjemnit příjemným nákupem za výhodnější ceny. Přijďte oslavit 1. máj s námi!

Vaše VIP prádlo.