Ženská prsa

Jistě nám dá každý za pravdu, že ženská prsa jsou symbolem ženskosti. Bohužel poslední dobou se dostávají do popředí díky nejčastějšímu nádorovému onemocnění – RAKOVINĚ PRSU.

Co všechno přispívá ke vzniku rakoviny prsu?

Už nejednou bylo napsáno, že spodní prádlo má být Vaše druhá kůže a jak se ukazuje, je víc než dobré tuto radu využívat. Z několika nezávislých studií vyplývá, že tím nejvýznamnějším biologickým (ne psychickým) faktorem vzniku prsního nádoru, je ŠPATNĚ PADNOUCÍ PODPRSENKA! Zejména pokud je o číslo menší a s kosticemi, které buď tlačí na prsní tkáň nebo se do ní přímo zapichují. Pokud kostice na hrudník dobře nesednou, tlačí trvale na lymfatickou drenáž a prsní žláza se pak obtížně zbavuje jedovatých, rakovinotvorných látek, které se tak začínají v těle hromadit.

Pokud si vybíráte podprsenku, věnujte proto velkou pozornost nejen barvě, střihu a materiálu, ale hlavně dobře padnoucí velikosti. Ne pro všechna prsa je vhodná podprsenka s kosticí. Tam, kde nenajdete vhodný kosticový model, mají výrobci už i push-up podprsenky bez kostic. Podprsenky mají krásně tvarované košíčky z velmi příjemných materiálů, které zajišťují pohodlí při nošení a najdete mezi nimi i sportovní modely.

Podívejte se na naši nabídku:

best pizzo 7341

Podprsenka Bestform, obvod 75–95, košíček C–D, cena 880 Kč

Podprsenka Lormar Desiderio Pizzo, obvod 65–80, košíček B, cena 530 Kč

Sportovní podprsenka Panache, obvod 70–90, košíček D–K, cena 1 489 Kč

8 5 1316

Podprsenka Lormar Desiderio, obvod 65–80, košíček B, cena 490 Kč

Podprsenka Calvin Klein, obvod 70–85, košíček A–C
cena 1 319 Kč

Podprsenka Affinitas Nicole, obvod 65–85, košíček B–E, cena 945 Kč

Studie z Anglie poukazuje na to, že ženy které nenosí podprsenku vůbec, mají riziko vzniku rakoviny velmi nízkou. Ale ne každá žena si může dovolit bez ní chodit a proto alespoň v domácím prostředí by žena měla zvolit pohodlnější model podprsenky. Ať tak či onak, podprsenka je nedílnou součástí ženského šatníku a při výběru je potřeba dbát na dobře padnoucí model, chráníte tím i své zdraví!

kamenec

Kristal Deo – prodávají převážně lékárny,
cena 125–152 Kč

Na druhém místě vzniku rakoviny prsu se ukazuje DLOUHODOBÉ UŽÍVÁNÍ SYNTETICKÝCH HORMONŮ. Hormonální léčba rozkolísá citlivou a inteligentní hormonální soustavu, a tak se organismus ocitá mimo biologický systém a řád. Na třetím místě najdeme KOUŘENÍ a ALKOHOL. Další velmi překvapující příčinou jsou – OPAKOVANÁ MAMOGRAFICKÁ VYŠETŘENÍ. Bylo zjištěno, že sedm a více vyšetření se stává velmi rizikovým faktorem ke vzniku rakoviny prsu. Spojuje se zde stlačení a ozáření prsních žláz , které navíc provází strach. Naproti tomu ultrazvuková vyšetření nemají téměř žádný negativní vliv na naše tělo a lze je opakovaně podstupovat. Jejich nevýhodou je, že oproti rentgenovému vyšetření můžou odhalit jen hrubší tkáňové změny.

Dalším faktorem, který podporuje vznik rakoviny prsu je používání ANTIPERSPIRANTŮ, které obsahuji oxid hliníku. Jak antiperspiranty fungují? V místě aplikace antiperspirantu dojde k zúžení vývodu potních žlázek, to omezuje nejen pocení, ale i detoxikaci prsou. Většina prsních nádorů vzniká v horním zevním kvadrantu, v místě mízních uzlin, které mají na starost detoxikaci prsů. Do podpaží si ženy denně aplikují stále větší množství kosmetických prostředků, často několikrát denně. Kůže v podpaží je zároveň v důsledku holení chloupků narušena a tak se všechny složky antiperspirantů a krémů absorbují snadněji do kůže a krve. Je tedy na místě sledovat složení kosmetických výrobků. Na trhu je řada antiperspirantů, které hliník neobsahují. Například minerální deodorant Kamenec, který i tak chrání spolehlivě proti vzniku tělesného pachu.

antiperspirantdoma

Ingredience pro výrobu
domácího antiperspirantu

Pro šikovné ruce je hračka si vyrobit vlastní antiperspirant, stačí 6–7 lžic kokosového oleje, 1/4 hrnku kukuřičného škrobu, 1/4 hrnku jedlé sody a pár kapek esenciálního oleje (dle vlastního vkusu – levandule, mandarinka, citrón….). Škrob a soda se smíchá a opatrně se do něj přimíchává kokosový olej (aby byl kokosový olej tekutý, musí se ohřát ve vodní lázni). Vypracuje se pasta, do které se kápne esenciální olej (není nutný), pořádně se vše promíchá a vloží do vhodné nádobky. Uchovává se v chladu, kde vydrží až 3 týdny.

A jedna dobrá rada na závěr – co se týká prevence, s důvěrou se můžete obrátit také k přírodě a bylinkám.Už ve starých herbářích je psáno že ženská bylinka kontryhel dokáže zázraky. Kdyby si prý každá žena dopřála preventivní kůru lahodného čaje z kontryhele, ubylo by nemalé procento ženských operací. Za vyzkoušení to rozhodně stojí. Koho toto téma zajímá více nebo chce bylinkami podpořit své ženské zdraví, doporučujeme k přečtení knihu „Bylinky pro ženy“

Zajímavostí také je, že ženy ve východních kulturách oproti ženám v západním světě netrpí téměř vůbec rakovinou prsu. Přisuzuje se to tomu, že západní ženy potlačují své ženské energie a mají až nemístnou emancipaci a budují si programově nezávislost na mužích.

Zdoj: www.celostnimedicina.cz, www.mojemedunka.cz, knihy: Doba jedová, Svlékl jsem bílý plášť, Přírodní hormonální léčba