6 Bra-fittingových problémů a jejich řešení

how-should-a-bra-fit

Naše podprsenky mohou být buď naším přítelem nebo také velmi nepříjemným nepřítelem. Pokud nám perfektně sedí, pomáhají nám, aby se nám například cvičilo pohodlněji, topy na nás vypadaly mnohem lépe, zkrášlují nám výstřih, ulevují zátěži zad a krční páteře a celkově dělají našemu poprsí hezký tvar. Nicméně, pokud perfektně nesedí, mohou nám způsobit spoustu nepříjemností. Nikdy bychom neměly přistupovat na žádný kompromis třeba v podobě padajících ramínek nebo zapíchávajících se kostic.

Velké košíčky

Velké košíčky

 

Pokud košíčky nejsou úplně zaplněny a zůstává v nich volné místo, tak tím nejlepším řešením je sáhnout po menších. Někdy ovšem tento indikátor může znamenat, že nemáte dostatečně utažená ramínka. Může to být také záležitost typu podprsenky. Pokud máte malá prsa, tak demi , nebo balkonetková  podprsenka může být lepším řešením, než podprsenka s košíčkem full cup neboli plně krycím. Výborně pro menší poprsí může také posloužit podprsenka s nižším středem nebo push-up.

Odstávající košíčky

Odstávající košíčky

 

V tomto případě zkuste nejdříve utáhnout ramínka a jít s velikostí u košíčků o velikost dolů, abyste zjistili, jestli odstávání zmizí. Pokud tohle nezafunguje, budete muset prozkoumat jiné typy podprsenek. Asymetrická a povolená prsa nebo prsa ve tvaru slzy jsou k tomuto problému mnohem náchylnější, protože prsní hmota se s pohybem drží více na dně košíčku a zanechává prostor v horní části. Vyzkoušejte plunge nebo push-up podprsenku, protože tyto podprsenky mají mírný úhel v košíčku, čímž by se měl tento problém minimalizovat.

Obvod zařezávající se do špíčků

Obvod zařezávající se do špíčků

 

V neposlední řadě jsou nepříjemným problémem obávané „špíčky“ na zádech způsobené špatně zvolenou podprsenkou. Jedním snadný řešením může být zvolení většího obvodu podprsenky (v případě drobnějšího poprsí), protože pokud je příliš těsný, zmáčkne a vytlačí kůži nebo to může být záležitostí malého košíčku, který nepojme celou prsní hmotu a ta se v podpaží vytlačuje ven. Další dobrou strategií může být výběr podprsenky se širším obvodem zejména v podramenních částech, který může nabídnout větší podporu pro prsa a zabránit zařezávání obvodu do zad. Můžeme také vyzkoušet podprsenku longline neboli podprsenku se širokou celou obvodovou částí, která má ještě silnější vyhlazovací schopnosti.

Padající ramínka

Padající ramínka

 

Není mnoho horších věcí, než muset neustále vytahovat a upravovat ramínka na své místo. Pokud ramínka stále padají a povolují, je možná třeba vyzkoušet jiný typ podprsenky. Konkrétně byste měly hledat model podprsenky s ramínky, která jsou nastavena blíže dovnitř ke středu střihu, protože je mnohem méně pravděpodobné, že i tato budou padat a nedržet. Perfektním řešením může být třeba podprsenka racerback  – ramínka vzadu spojená. Další modely jako například balkonetkové podprsenky mívají ramínka širší a také blíže ke středu podprsenky, díky čemuž nesklouznou ani v případě, že jsou naše ramena úzká nebo více šikmá. Výborným pomocníkem může být také spona, kterou se ramínka na zádech sepnou do kříže a tudíž z ramen nepadají. Jsou k dostání u nás v e-shopu www.vip-pradlo.cz 

Zařezávající se ramínka

Zařezávající se ramínka

 

Pokud si všimnete otlaků na ramenou nebo ramínka podprsenky jednoduše nejsou pohodlná, existuje způsob, kterým tomu můžeme zabránit. Nejspíše tento problém bude způsobovat příliš volný obvod, který neplní svou funkci, poprsí neposkytuje dostatečnou podporu a část jeho hmotnosti musí nést ramínka, která na to nejsou uzpůsobena a ramena i šíjové svaly přetěžují. Jen nesmíme zapomenout, že s menším obvodem budeme muset jít o velikost košíčku nahoru. V případě velkých a těžkých prsou existují silikonové vložky pod ramínka, které tlak na ramena zmírní a zajistí příjemný pocit.

Vysunující se obvod

Vysunující se obvod

 

Obvod podprsenky by měl ležet vodorovně po celém obvodu hrudníku. Pokud se nám na zádech vysunuje směrem ke krku, můžeme mít buď velký obvod nebo naše stará podprsenka dosloužila a je čas na její nahrazení – podprsenky postupně ztrácejí svou elasticitu a časem povolují.

Ovšem tou nejlepší cestou, jak efektivně vyřešit jakékoliv bra-fittingové problémy je navštívit obchod s bra-fittingovým specialistou, který nám pomůže s výběrem naší přesné velikosti, střihem i typem. Nechme o sebe pečovat a přesně si poradit, aby pro nás podprsenka byla skutečným klenotem v našem prádlovém šuplíčku.