Nosíte už správnou velikost a střih podprsenky?

… dnes na téma menšího poprsí
Představte si, že máte podprsenku, o které celý den nevíte… máte ji na těle, ale netlačí, neškrábe, neposunuje se, nevypadávají vám z ní prsa, nezařezává se. Naopak umí držet pěkný tvar vašich prsou a vy se cítíte žensky. Že je to váš sen? Stačí málo – vybrat tu správnou podprsenku pro vaši velikost prsou.

Každá bude souhlasit s tím, že co žena, to originál, co žena, to jiné poprsí. Ta různorodost není jen co do velikosti, ale také tvaru prsou. Najdou se menší, střední, větší až velká poprsí, různé vzdálenosti mezi prsy a to všechno hraje důležitou roli ve výběru podprsenky. To, co si koupila kamarádka, nemusí nutně sedět i vám, i když si myslíte, že máte stejnou postavu.

Padnoucí podprsenka by měla mít správnou velikost a tvar.

5 základních požadavků na správnou velikost

OBVOD – tady stačí použít jeden trik, při zapnutí na poslední háček bychom měli pod jeho obvod zasu- nout jen 2 prsty. Každý obvod časem totiž povolí a je dobré mít kam obvod zmenšovat.

KOŠÍČEK – ten musí být dostatečně velký, aby pojmul celé prso a ne jen jeho část. Je to důležité z es- tetického hlediska, ale i zdravotního, pokud košíček dobře sedí, neuvolňují se vazy v poprsí a nedojde tak k jejich povolování. Samozřejmostí je, že nesmí od prsou odstávat, ale ani se zařezávat (tzv. dvojí prsa).

KOSTICE – ta z žen, která používá kostice, musí vědět, že kostice je vyrobena tak, aby prso hezky ob- kroužila. Její konce aby směřovaly k ramennímu kloubu a netlačily do prsní tkáně. Bylo dokázáno, že při

dlouhodobějším tlaku kostice na prsní tkáň dochází v prsu k fyziologickým  změnám.

STŘED PODPRSENKY – musí hezky dosednout na hrudník mezi poprsím. Pokud tomu tak není, znamená to, že máte velký obvod a malý košíček.

 

RAMÍNKA – ta rozhodně příliš neutahujeme, ale ani je nenecháváme volná. Pokud je dobře nastavíte, vsunete pod ně opět jen dva prsty. Pro ženy, které mají velké poprsí, existují pod ramínka gelové podložky, které zmírňují tlak na trapézy.

PAMATUJTE: 80% váhy prsou by měl podržet dostatečně pevný obvod podprsenky.

Dnešní článek je zaměřený na ženy s menším poprsím, proto bude v této chvíli řeč jen o nich. Pokud má žena menší poprsí a je pevné, může svá prsa schovat téměř do čehokoliv. Hodně žen namítá, že nemůžou sehnat na svá malá prsa vhodnou podprsenku. U nás na www.vip-pradlo.cz máte velký výběr. Na vás jen jen, jakou podprsenku byste si rády pořídily. Jestli chcete své poprsí opticky zvětšit a získat tak objem, nebo chcete jen pohodlnou podprsenku. Velká většina žen má ale poprsí povolenější a i tady je nutné mít podprsenku, která při předklonu či jiném pohybu nepustí prsa z košíčků ven.

– jednoduchá podprsenka (je vhodná na menší a pevnější poprsí)


–    krajka (je vhodná na menší a pevnější poprsí)

–    zvětšení objemu – těm, které chtějí právě svůj obvod zvětšit a podtrhnout své křivky, doporučujeme podprsenky s push-up efektem nebo dvojitý push-up, který je s kosticemi nebo i bez nich.

Je jedno, zda zvolíme podprsenku s kosticemi nebo bez, ale rozhodně by měla mít vyšší střed (prsa jsou uzavřená a

drží pěkně u sebe), taková je vhodná na menší a i povolenější poprsí.

Pro menší prsa existují i vychytávky, jako jsou náhradní push up vycpávky, zkracovače či prodlužovače obvodu. A také kryty na bradavky, které pomůžou v případě, kdy máte na sobě oblečení, které nedovoluje mít na sobě podprsenku.