Pyžamo pro všechny případy

Příjemný a ničím nerušený spánek je základem pro psychiku i výkonnost člověka v dalším dnu. A proto je velmi důležité nejen to, na čem spíte, ale také to v čem spíte (a tím nemyslím jen polštáře a peřiny). Příjemné a pohodlné prádlo by vás nemělo nikde tlačit ani kousat; v zimě by vás mělo zahřát a v létě naopak lehce chladit.

Většina lidí však používá stejný typ pyžama pro všechny případy. U obou pohlaví vedou bavlněné trenýrky a obyčejné tričko. Tato varianta je sice velmi příjemná, ale obzvlášť u žen nebývá vždy také příjemná na pohled. To platí také u klasických nočních košilí. Ty mají navíc problém, že se během noci vyhrnují. K ránu tak dochází k tomu, že má žena holý zadeček a ne vždy je to tak svůdné, jak si ženy myslí. V zimě nebo za chladnějších večerů vás však bavlna příjemně zahřeje a udrží vás v teple.

damska-modalova-kosilka-mustang-6074220panske-kalhoty-atlantic-nmt-007damske-pyzamo-atlantic-nlp-338-tmave-modre

Další možností je saténové prádlo. Muži nosí většinou jen trenýrky či boxerky; ženy pak nosí buď košilky, nebo komplet skládající se z topu a kraťásek. Saténové prádlo je velmi příjemné na dotek. Spánek v něm pro vás i pro vašeho partnera bude opravdovým potěšením. V saténovém prádle navíc zkrásní snad každá žena; zpříjemnit a osvěžit večerní chvilky pak můžete i pomocí speciálních košilek, které jsou vyráběné z průhledné síťoviny či pomocí „kostýmů“ jako je pokojská, pirátka či Santova pomocnice. Saténové prádlo je vodné do teplejších jarních či letních nocí, kdy příjemně chladí a vaše tělo se v něm příliš nezapotí. Na zimu je ale lepší zvolit pyžamo z jiných materiálů.

damska-kosilka-atlantic-nld-212kosilka-caramella-babydoll---obsessivedamske-pyzamo-laura-biagiotti-991367

V neposlední řadě můžete pro spánek zvolit poněkud přírodnější pyžamo, tedy buď jen ve spodním prádle (ženy by však podprsenku měly alespoň na noc odložit), nebo bez veškerého oblečení. V tom případě vás určitě nebudou tlačit švy ani ramínka a s partnerem si budete opravdu blízcí.

A v čem spíte vy? Dáváte přednost bavlně či saténu?