Jak si správně zvolit prádlo podle typu postavy

 

Každá žena se ráda cítí půvabná, ale každá je také trochu jiná. Jedním ze základních kritérií při výběru správného spodního prádla by potom měl být typ postavy. Vždyť mnoho předních návrhářů i samotných modelek dodává, že dobrý styl charakterizuje zejména schopnost dámy vyzdvihnout své přednosti a potlačit nedostatky. Sama ze zkušenosti jistě víte, jak dovede střih oblečení ovlivnit, nakolik dobře se v něm cítíte, a tedy i nakolik Vám sluší. A u prádla je to stejné. Mělo by Vám být zejména pohodlné, dodávat Vám ženskost a sebevědomí a mělo by co nejvíce lichotit Vaší postavě.  

Obvykle se uvádí pět základních typů postavy:

Postava typu přesýpacích hodin

Postava typu přesýpací hodiny

Postava typu přesýpací hodiny

Jedná se o tvar postavy, který se nejvíce přibližuje současnému ideálu krásy. Jde o poměr mezi pasem, boky a hrudníkem, kdy prsa a boky mají přibližně stejné míry a pas je cca o čtvrtinu užší. Nicméně žen s takovými ideální mírami existuje opravdu jen velmi málo.

Mnoho žen má však postavu blížící se tomuto „ideálu“. Správným výběrem prádla lze malé odchylky poupravit. Pokud máte menší prsa, pomůže Vám dobře zvolená podprsenka. Ta by měla zvětšit objem Vašeho poprsí a vytvarovat jej do kulata. Volte podprsenku typu push-up s nízkým středem a s košíčky, které nezakrývají celá prsa, ta potom budou působit bujněji. Pokud máte naopak větší poprsí, vyberte si takovou podprsenku, která prsa přibližuje k sobě, Vaše postava pak bude působit více symetricky.

Kalhotky potom volte takové, aby nebyly příliš výrazné a nepřidávaly Vám zbytečně kilogramy navíc. Měly by být spíš drobnější a užší na bocích, aby Vám pomohly opticky prodloužit nohy.

Naše doporučení:

Doporučujeme např. push-up podprsenku Memory od značky Lormar z nové kolekce, která je vyrobená ze speciálního materiálu přizpůsobujícího se tvaru Vašeho poprsí. Majitelkám většího poprsí by se mohla zamlouvat osvědčená podprsenka Parfait 2801 Casey, která dobře drží prsa a kouzlí krásný dekolt. K oběma podprsenkám se potom hodí bezešvé kalhotky brazilského střihu Lormar Jenna.

 

Postava ve tvaru hrušky

Postava typu hruška

Postava typu hruška

Jedná se o typ postavy, kdy jsou stehna a zadeček výraznější než ramena. Prádlo by mělo především odpoutávat pozornost od problémových partií v dolní polovině těla, a naopak opticky zdůraznit horní polovinu, aby byla postava více symetrická.

Podprsenka by měla být výrazná, měla by zvedat poprsí a mít plné košíčky. Nebojte se ani netradičně provedených ramínek, krajky apod. 

Kalhotky by Vám měly nohy opticky protahovat, a tím je i zeštíhlovat. Na bocích by tak měly být úzké, spíše drobnějšího jednoduchého střihu. Spolu s výraznější podprsenkou Vám tak pomohou opticky vyvážit poměr ramen a boků, a dosáhnout tak lepší souměrnosti postavy. 

Naše doporučení:

Z naší nabídky bychom Vám doporučili například sadu podprsenky a kalhotek od značky Very Victoria Silvstedt nebo krásně zdobenou podprsenku od značky Leilieve a ji doplňující kalhotky s podobným jemným krajkovým zdobením.

 

 

Postava do tvaru písmene „V“

Postava typu "V"

Postava typu „V“

Sportovní typ postavy, jejíž majitelky mívají širší ramena než boky. Je proto důležité boky a pas zdůraznit, a vyrovnat tak nepoměr horní a dolní poloviny těla. Zároveň musí prádlo působit žensky.

Podprsenka by v tomto případě měla mít drobnější ramínka. Nejlépe si zvolte typ push-up, který Vám přes prsa objem přidá a ramena budou působit subtilněji. Vhodné jsou také podprsenky s členěním košíčků či vyšším středem. Podprsenka by zkrátka měla odvádět pozornost od Vašich širších ramen.

Kalhotky by měly být stejně tak výrazné, zdůrazňovat pas a přidávat objem na bocích. Můžete si dovolit širokou krajku, nízký bokový střih nebo naopak větší vykrojení kalhotek.

Naše doporučení:

Majitelkám tohoto typu postavy doporučujeme podprsenku Fanstasy 1206. Pokud máte prsa spíš drobnější, bude Vám jistě slušet podprsenka Leilieve 1014. K doplnění soupravy potom doporučujeme kalhotky Lormar Promise bokového střihu, případně kalhotky Gusta od značky Obsessive.

 

 

Postava ve tvaru jablíčka

Postava typu jablíčko

Postava typu jablíčko

Ženy s tímto typem postavy mívají plné poprsí i boky, ale téměř nevýrazný pas. Pro tento typ postavy se nejlépe hodí stahovací prádlo, které zakryje nedostatky v oblasti břicha a vymodeluje postavu.

Vedle stahovacího prádla, které Vám zpočátku nemusí vyhovovat pro každodenní nošení, volte také výrazné podprsenky, které Vám přizvednou poprsí a upoutají pozornost na Váš dekolt. 

Kalhotky by měly být vysoké a můžete si dovolit výraznější provedení. Slušet Vám budou také střihy do pasu nebo se zvýšeným pasem. Vyhýbat byste se naopak měla nohavičkovým kalhotkám, obzvlášť pokud jste menšího vzrůstu. Nebojte se výraznějších barev nebo krajky.

Naše doporučení:

Pokud jste se rozhodla vyzkoušet stahovací prádlo, doporučujeme Vám stahovací body Julimex, které pomáhá zakrýt nedostatky, případně podprsenku Jeanie od značky Parfait, která pomůže Vašim vnadám vyniknout. 

 

 

Chlapecký typ postavy

Chlapecký typ postavy

Chlapecký typ postavy

Tento typ postavy je charakteristický nepříliš výraznými křivkami, postava je spíše rovná, pas je nevýrazný, prsa spíše menší. Vaším úkolem bude tedy zejména podpořit obvod hrudníku a boků.

Podprsenka by tak měla měla být vyztužená nebo typu push-up, aby Vám dodávala na objemu. Nemusíte se bát výraznějšího provedení nebo vkusného zdobení.

Kalhotky by zase měly pomáhat Vašim bokům, měly by proto být bokového střihu. Bez problémů si můžete dovolit i kalhotky typu string nebo tanga, avšak ty nebývají příliš pohodlné. Poslední dobou se také do módy dostávají kalhotky s volánky, případně si můžete dovolit také nohavičkové kalhotky.

Naše doporučení:

Pro Vás typ postavy se dobře hodí prádlo od značky SiéLei – např. super push-up podprsenka SiéLei 1698 nebo podprsenka SiéLei 1684Doplnit je můžete luxusními a zároveň jemnými kalhotkami SiéLei 1687

 

 

Kromě všech těchto rad byste se samozřejmě při výběru prádla měla držet také základních zásad: spodní prádlo by se mělo přizpůsobit i Vašemu aktuálnímu oblečení (pod bílou halenku vždy hladkou tělovou podprsenku, bokové kalhotky k bokovým kalhotám apod.), mělo by být ve správné velikosti a z kvalitního materiálu, dobře sedět a nikde by Vás nemělo tlačit. Ale hlavně, a to je nejdůležitější, byste se v něm měla cítit krásná.